El Museu de Guissona es consolida com a referent arqueològic de Catalunya

07/12/2017

L’important patrimoni del Parc Arqueològic i del Museu el situen com una de les institucions més importants d’aquest sector

Desprès d’entrar a formar part de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, el Museu de Guissona també ha passat a formar part aquest mateix mes de la Xarxa de Museus d’Arqueologia de Catalunya. L’ArqueoXarxa, com es coneix popularment aquest organisme, abraça tots els museus i jaciments arqueològics de Catalunya i els ajuda amb assessorament i amb recursos econòmics per poder dur a terme projectes comuns. I es que l’entrada del Museu de Guissona a l’ArqueoXarxa era només una qüestió de temps, ja que l’important patrimoni tant del Parc Arqueològic com del Museu el situen com una de les institucions més importants d’aquest sector. 

Les troballes fetes des del 1990 fins a dia d’avui al Parc Arqueològic han permès conèixer com era la vida a l’antiga Iesso i atansar a la població a l’economia, política i societat de l’època romana. Una època de més de 6 segles que es resumeix en un recorregut pel Museu de Guissona que transcorre des de l’aixecament de l’imperi romà fins a la transició cap al món visigot. 

L’ArqueoXarxa es va constituir al 2010 i fins ara només el Museu de Balaguer i el de Tàrrega eren els únics representats a les terres de Lleida. El Museu de Sabadell, el de Badalona o el de Banyoles són alguns dels representants de les altres províncies de Catalunya.

 

 

Albert Morales