El Museu de Guissona incorpora a David Castellana com a nou director

27/09/2018

Assegura que posar-se al capdavant del museu és un repte i ja planteja possibles canvis per aquest equipament

L’ historiador d’art i arqueòleg David Castellana ha estat nomenat nou director del Museu de Guissona Eduard Camps. Castellana ha assegurat sentir-se molt il·lusionat amb aquesta etapa que va iniciar el passat 1 de setembre. “Estar al davant d’una institució com el Museu de Guissona és un gran repte professional però també personal”, ha manifestat. La relació de Castellana amb aquest equipament cultural “esdevé gairebé un projecte de vida que s’acompleix”, tot i que reconeix que en alguns casos es sent aclaparat per la dimensió real de la institució i per la responsabilitat d’actuar en representació de l’ens.

Respecte a possibles canvis al museu, Castellana ha expressat que espera introduir-ne “sense que hagin de ser canvis violents rupturistes”. Respecte a aquest tema, considera que el primer que s’ha de tractar és el posicionament del museu, treballant per integrar la institució en la realitat sociocultural del territori i sobretot de la població.

Pel que fa al futur del Museu de Guissona, el director considera que es planteja com a ideal “un museu parc arqueològic dinàmic i plural”. En aquest sentit, Castellana creu que el museu “hauria d’esdevenir un espai de referència per a l’estudi de l’antiguitat clàssica a les terres de Lleida i també del conjunt de la història local”. “El Museu Eduard Camps ha de ser capaç de conservar, estudiar, interpretar i difondre la nostra història a la vegada que ha d’establir un diàleg amb l’actualitat de la vila”, conclou.

Infolleida