Els nens i les nenes de Cervera són els protagonistes de la Festa Major Petita

24/09/2019

Els nens i nenes de Cervera van ser els protagonistes de la Festa Major Petita, celebrada el passat dilluns. La celebració va començar amb la Matinal de tabalers i percussió pels carrers i places de la ciutat i el toc infantil de bilandó i repic de campanes. A la tarda, va tenir lloc el Seguici Infantil des de la Plaça Sant Miquel a la Plaça Major i va comptar amb la participació de: Ball de Diables de la Colla Infantil de Diables de Cervera Carranquers, la Tarasca de les Joventuts del Ball de Diables de Cervera Carranquers, la Cuca de Cervera del Ball de Diables de Cervera Carranquers portada pels alumnes de 2n de l’Escola Les Savines, el Grup Jove de Bombollers, el Ball de Cintes dels alumnes de 6è de l’Escola Mossèn Josep Arques, la Coral Infantil Nova Cervera que va interpretar La Fira, el Timbaleret i la Senyera Petita portats per alumnes de 2n curs de l’Escola Jaume Balmes i Mossèn Josep Arques, el Gegantó Jaumet de l’Escola Jaume Balmes, els gegantons, capgrossos i cavallets dels Geganters de Cervera, la gegantona Pepa i el gegantó Carranquer de l’Escola Mossèn Josep Arques, el Ball de Pastorets del taller de l’Isagoge, el Ball de Bastons dels alumnes de 6è de l’Escola Jaume Balmes, la Colla Sardanista Demà Jovencells i el Ball de Cercolets dels alumnes de 6è de l’Escola Les Savines.

Arribats a la Plaça Major, alumnes de l’Escola de Teatre La Caserna van presentar l’acte i van començar els lluïments. La jornada festiva es va acabar amb el Ball Parlat Infantil dels Diables de Cervera Carranquers.

Tots els participants van rebre una xapa amb la figura del Carranquer, coincidint amb l’aniversari de la seva colla. Amb aquest obsequi es pretén fer una col·lecció de tots els elements i grups de la Festa Major Petita. Les dos xapes dels anys anteriors fan referència a la Cuca de Cervera i a la Colla Sardanista Demà Jovencells.

Enguany, és la novena edició de la Festa Major Petita organitzada pel Seminari de Cultura Popular a les Escoles del Servei Educatiu de la Segarra i el Departament d’Educació i pel Grup de Treball de l’Agrupació Seny Major. Cal destacar que, aquest grup lidera un projecte educatiu transversal als centres educatius del municipi amb tres propostes pedagògiques: la Festa Major del Sant Crist, la Festa Major del Santíssim Misteri i Corpus.

Infolleida