Espais singulars de Cervera acolliran obres de teatre aquest cap de setmana amb el festival de microteatre ‘A pèl’

28/06/2019

La plaça del Fossar, el restaurant Antic Forn, el pub La Cova, el Celler dels Encants del Llibre, la botiga de música Sol Major o les cases particulars cal Llobet i cal Razquin seran els escenaris

El teatre envairà aquest cap de setmana els carrers de Cervera. El dissabte 29 i el diumenge 30 de juny, vuit espais singulars de la capital de la Segarra acolliran la mostra de microteatre ‘A pèl’, en la qual es planteja la representació de vuit obres microteatre professional (cadascuna es representarà quatre vegades) de 15 minuts de durada per a només 25 persones. La iniciativa, que forma part dels actes de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, tindrà lloc al voltant de la plaça Major, que acollirà diferents gèneres, com obres dirigides a un públic adult, drama, comèdia o musical.

Els espais de representació estan directament relacionats amb els arguments de les obres que s’hi veuran, caracteritzades per un procés de condensació dramàtica. La plaça del Fossar, el restaurant Antic Forn, el pub La Cova, el Celler dels Encants del Llibre, la botiga de música Sol Major o les cases particulars cal Llobet i cal Razquin seran els escenaris de l’A pèl’. Illes Balears, Catalunya o Madrid són algunes de les procedències de les companyies participants.

A la mostra de microteatre, es podrà gaudir d’actors coneguts i amb una llarga trajectòria artística, com Biel Duran o Dafnis Balduz, que seran els protagonistes de l’obra ‘Intensa i irracional’, escrita per Susanna Garcia-Prieto i dirigida per Àlex D. Capo. 

Una altra de les protagonistes serà l’obra mallorquina ‘Woody & Woody’, escrita per Laura Gost i dirigida per Jaume Carrió que, posteriorment a la representació teatral, els seus creadors van decidir convertir-la en un curtmetratge animat amb un resultat brillant, ja que va guanyar el Goya al millor curtmetratge d’animació en l’edició 2018. 

Cal destacar també l’obra ‘Espejito, espejito’, una peça musical disbauxada i divertida de 15 minuts de durada que, després de ser representada a Miami, Ciutat de Mèxic, dues temporades a Madrid i a diferents ciutats de Catalunya i de l’Estat espanyol, arriba a Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019.
Infolleida