Èxit de l'espectacle "Radicalment Pedrolo" a Guissona i Bellpuig

26/09/2018

El missatge, de rabiosa actualitat avui, arriba a l’espectador a través d’una escenografia austera i intimista, acompanyat d’un recull musical d’una època de lluites i de censures

Aquest cap de setmana, Òmnium Cultural Segarra-Urgell ha portat l’espectacle “Radicalment PEDROLO. Aquesta nit tanquem” a les localitats de Bellpuig i Guissona, dins del programa d’actes que l’entitat està duent a terme per festejar la commemoració de l’Any Pedrolo.

Aquesta obra, de la companyia Cassigalls de Juneda, és un recital teatralitzat que té com a fil conductor l’epistolari (1938-1988) de l’escriptor Manuel de Pedrolo, un recull que conté una mostra de tots els gèneres i que descobreix el veritable compromís de l’escriptor amb el seu país, la seva gent, la seva cultura i la seva llengua. El missatge, de rabiosa actualitat avui, arriba a l’espectador a través d’una escenografia austera i intimista, acompanyat d’un recull musical d’una època de lluites i de censures, molt ben lligada amb la lectura teatralitzada, coral, sensible i reivindicativa de fragments del seu epistolari i de les seves obres literàries.


En ambdós escenaris, la Sala d’actes del Castell de Bellpuig i el Centre Catòlic de Guissona, l’obra ha obtingut el fervorós aplaudiment del públic, que ha gaudit d’una representació que traspassa les dates i la cronologia per a fer palès el compromís de Pedrolo amb la cultura, la llengua i el país, eixos que d’altra banda, comparteix Òmnium Cultural com a pilars fonamentals de la seva tasca.

Ajuntament Guissona