Finalitzen les obres d'adequació sonora del Paranimf de la Universitat de Cervera

16/03/2018

Les obres d’adequació han comptat amb un finançament de 67.183,14 euros a càrrec de l’Obra Social ‘la Caixa’

Aquest darrer mes han finalitzat les obres d’adequació sonora del Paranimf de la Universitat de Cervera, previstes en el programa Patrimoni en Acció de foment de l’ús i el coneixement del patrimoni cultural català, del Departament de Cultura i l’Obra Social ‘la Caixa’. L’objectiu de l’actuació ha estat millorar l’acústica d’aquest espai que acull, al llarg de l’any, destacats concerts i altres esdeveniments importants.
 
El projecte, iniciat el passat mes de novembre de 2017, ha comptat amb una inversió de 67.183,14 euros a càrrec de l’Obra Social ‘la Caixa’ i ha estat realitzat per l’enginyeria Acústics Ambient SL i l’empresa Grup Dolomada. L’actuació ha consistit en la realització d’un estudi acústic aprofundit de la sala i el tractament de les voltes i alguns sectors dels murs amb materials acústics, sense afectar a la seva estètica, per permetre l’activitat musical amb totes les condicions al Paranimf. En concret, s’ha instal·lat un revestiment fonoabsorbent de 25 mm de gruix, de fibra de vidre de color blanc i acabat rugós. Finalment, s’han col·locat dues mampares acústiques mòbils.
 
El projecte de condicionament acústic del Paranimf contempla una segona fase que consistent en la instal·lació de mampares acústiques fixes a les parets de la sala.
 
La Universitat de Cervera és un dels edificis més significatius del segle XVIII a Catalunya pel seu simbolisme de nou règim polític però també per la qualitat de l’ensenyament que s’hi va impartir. La seva imponent arquitectura té com una peça molt destacada el Paranimf, amb un espectacular espai dominat per les voltes i la cúpula i el gran retaule. Aquest espai és utilitzat al llarg de l’any per a actes musicals, amb gran tradició a la ciutat, com el Festival de Pasqua de música clàssica catalana i el Festival internacional de música d’estiu, entre altres. A més, el Paranimf és una sala polivalent on tenen lloc altres activitats com xerrades, jornades, i presentacions.
Infolleida