Gran èxit de la Trobada Nacional de Balls de Diables de Cervera

09/06/2019

20 colles i més de 1.000 diables han omplert de foc la capital segarrenca amb motiu de la seva capitalitat cultural i el 25è aniversari del Ball de Diables de Cervera Carranquers

Els carrers de Cervera s’han convertit en un autèntic infern durant la celebració de la Trobada Nacional de Balls de Diables. Foc i criatures infernals d’un total de 20 colles procedents d’arreu de Catalunya han omplert el casc antic de la capital de la Segarra en una festa sense precedents. I és que la cita ha aplegat als grups més tradicionals, aquells que conserven els elements més ancestrals d’un ball que representa la lluita entre el bé i el mal.

Així doncs, més de 1.000 diables han cremat simultàniament en el seguici de foc més impressionant que ha vist mai Cervera, amb un quilòmetre i mig de foc. Un cop les colles han arribat a la plaça de la Universitat, cada grup ha fet una encesa individual, mostrant així les singularitats de cada colla, com poden ser la forma d’encendre o la vestimenta que porten.

La trobada s’ha emmarcat dins els actes que Cervera celebra com a Capital de la Cultura Catalana durant aquest 2019, però també ha estat un dels plats forts de 25è aniversari del Ball de Diables de Cervera Carranquers. La colla ha estat més d’un any preparant aquesta trobada que ha estat tot un èxit.

I precisament així, amb una gran encesa en què han participat les 20 colles ha finalitzat una nit en què diables, diablesses han cremat més de 400 quilos de pirotècnia, en més de 16.000 carretilles.

Francesc García