Guissona porta al centre catòlic l'obra de teatre HOMES I NO

12/11/2018

Aquesta representació que va tenir lloc el passat diumenge, 11 de novembre va omplir amb un centenar de persones el centre catòlic de la vila

 

Homes i no, proposa una reflexió sobre els límits de la llibertat i les relacions humanes de domini i submissió. Dues parelles joves (Fabi-Selena i Bret-Eliana) es troben empresonades en dues cambres separades, sota la vigilància permanent de l’escarceller No. Els intents per alliberar-se’n topen amb les seves pròpies pors i les dificultats de passar a l’acció. Els fills de cada parella (Feda i Sorne) emprenen, esperançats, una nova recerca per ampliar l’espai de llibertat. A diferència dels pares, els seus mètodes de lluita es basen en el coneixement i la seva actuació els duu a descobrir una nova reixa que empresona també No. L’escarceller canvia d’estatus: de guarda subaltern passa a convertir-se en presoner. Planteja la lluita d’una generació marcada per la por i la dels seus descendents, que, amb una voluntat i una intuïció renovades, poden ja enfrontar-se al desconegut perquè menyspreen el carceller.  

L'obra va arribar a Guissona de les mans de la companyia lleitadana EL CELLER D'ESPECTACLES, un projecte d'activació teatral liderat per Emili Baldellou i entre els actors del l'obra hi havia el ja conegut actor de teatre guissonenc, Jaume Mercadé.

Infolleida