Inscripció prèvia per assistir al Cant de les Completes de Cervera

18/01/2022

Torna la presencialitat a l'acte, amb control d'aforament

El Patronat de les Completes del Santíssim Misteri de Cervera ha decidit enguany organitzar el Cant de les Completes de forma presencial, i no a través de l’emissió de Lleida TV i del canal de Youtube de la Paeria, com l’any 2021.

Tot i tenir els índexs de contagis bastant alts i estar immersos en plena sisena onada de la pandèmia de la Covid19, el Patronat creu que es pot realitzar el Cant de les Completes el proper dissabte 5 de febrer, a l’església de Santa Maria, a les 20 hores.

Pel que fa als cantaires només seran membres de l’Agrupació Coral de Cervera, per tal de controlar el nombre de cantaires i els grups de contacte, i que en tot cas es convidaran reforços segons l’equilibri de les veus.

Enguany també es reforçarà la seguretat de músics i cantaires participants gràcies al test d’antígens que se’ls farà de manera prèvia al Cant de les Completes.

Pel que fa al públic, per a poder accedir a l’església caldrà haver-se inscrit prèviament a la web de la Paeria de Cervera: www.cervera.cat i posar cada usuari les seves dades personals i el seu correu electrònic.

Una vegada inscrits es rebrà un correu electrònic amb un codi QR que s’haurà d’ensenyar a l’entrada de l’església.

El registre per a l’assistència de les Completes s’obrirà el dilluns 24 de gener a les 12 hores. Una vegada es completi l’aforament total es tancarà immediatament el registre.

En cas de dubtes o problemes a l’hora de registrar-vos podeu dirigir-vos a la Paeria de Cervera, de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores, i també podeu trucar al telèfon 973 53 35 03 (Mònica)

Per a les persones que assistiu a les Completes, es recomana venir amb força temps d’antelació i respectar les mesures sanitàries com la distància interpersonal, l’ús de la mascareta en tota l’actuació, l’ús de gel hidroalcohòlic a l’entrada i sortida. També es recomana venir amb força roba d’abric a causa de la ventilació de l’església.

El Cant de les Completes forma part de la Festa Major d’Hivern de Cervera
La Festa Major està declarada festa patrimonial d’interès nacional i inclosa al Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya.

És una festa solemne i tradicional en què destaca el Cant de les Completes, un esdeveniment musical de caràcter popular. Les Completes de Cervera, escrites l’any 1870 pels mestres de capella Salvador Vidal i Joan Pont, estan compostes de peces populars de l’època.

InfoLleida