Joves músics omplen el Paranimf de la Universitat de Cervera

31/10/2023

Músics alemanys fan un periple per Lleida i actuen a Cervera i Agramunt

Un total de cent vint-i-cinc joves músics del Conservatori de Música de Cervera i de l'Orquestra d’Oldenburg (Alemanya) van omplir diumenge l'escenari del Paranimf de la Universitat de Cervera i van deixar petit el recinte. El concert culminava les activitats entre ambdós centres que es van dur a terme entre els dies 25 i 30 d’octubre. Es tractava de la tornada del viatge realitzat per l’Orquestra Andreví i la Banda del Conservatori a aquesta ciutat alemanya, que acollí els alumnes cerverins el passat mes de juliol. 

La nombrosa representació alemanya va poder fer turisme per Cervera -on també se'ls va rebre a la Paeria-, Lleida i Montserrat, a més de celebrar el concert de diumenge a Cervera i el de dissabte al Teatre Casal Agramuntí.

Activitats com aquesta donen sentit als esforços que tots els joves fan per aprendre a tocar el seu instrument i posar els seus coneixements en pràctica i en comú en formacions com l'orquestra i la banda. Han estat dies de convivència -els alumnes han estat allotjats a casa dels alumnes del conservatori cerverí-, de conèixer cultures i maneres de fer diferents, però també de compartir el gaudi i les ganes de fer música plegats.

El concert permeté escoltar l’Orquestra Jove simfònica d’Oldenburg, sota la direcció del català Joaquim Palet, però també la unió dels alumnes de corda d’ambdues orquestres per oferir Puigsoliu del compositor català Joaquim Serra -i per tant donant a conèixer la música catalana. La Banda del conservatori també actuà dirigida per Xesco Grau. Les dues grans formacions cerverines -Orquestra Andreví i la Banda- interpretaren la popular Sardana de les monges d’Enric Morera i després culminà el concert amb tots els membres de les orquestres i bandes per fer-nos escoltar Forrest Gump d’A. Silvestri, el conegut Pirates del Caríb de Klaus Badelt i la popular Dansa hongaresa núm. 5.de J. Brahms -on el públic compartí amb els músics tot fent palmells i amb un regust de concert d'any nou. 

Una gran experiència per tot l'alumnat i un concert simfònic que donà a conèixer la feina que duen a terme els nombrosos professors de música d'ambdós centres.
X.S.