La Càtedra Emili Pujol commemora els seus 40 anys amb un seguit de reportatges

15/07/2021

El periodista Xavier Chavarría entrevista a diferents persones rellevants de la seva història

La Càtedra Emili Pujol de Cervera vol celebrar la seva 40a edició retent homenatge a la gent que, al llarg d’aquests anys, ha posat el seu talent i esforç al servei del certamen. Per aquest motiu, ha produït una sèrie de reportatges enfocats en l’experiència de tots aquells qui han fet possible el Curs, el Festival i la Fira de Lutiers.

Antics i actuals directors, professors i, fins i tot, alumnes d’anys anteriors que ja han passat a ser mestres del mateix Curs donen el seu testimoni en uns reportatges que volen resseguir l’evolució d’aquesta iniciativa musical. Un reguitzell d’històries explicades de primera mà que donen llum a un dels esdeveniments amb més pes i més anys a l’esquena de la música a Catalunya. 

Les entrevistes han anat a càrrec del musicòleg i periodista referent dins el sector cultural Xavier Chavarría, col·laborador assidu de l’emissora Catalunya Música. Aquestes xerrades en profunditat es poden veure des del canal de YouTube i el web de la mateixa Càtedra Emili Pujol. A part d’aquest reportatge, també s’han penjat petites píndoles amb el testimoni d’exalumnes del Curs que expliquen la seva experiència a Cervera.

 

El Curs i el Festival arriben al seu equador

Tant el Curs com el Festival de Música segueixen anant segons el previst després de la severa adaptació dels seus formats a causa de la pandèmia. El Curs i el Festival, que es perllongaran fins al pròxim 19 de juliol, arriben a la meitat del seu transcurs sense cap contratemps. 

Paral·lelament a l’aposta presencial, el Curs també s’ha obert als streamings per tal que els alumnes d’altres parts de l’estat espanyol i altres països que acostumaven a venir cada any a Cervera puguin accedir a les classes magistrals que s’imparteixen.

La Segarra TV