La comunitat senegalesa celebra la XX edició de "La Teranga"

28/07/2018

La festa del col·lectiu senegalès ha comptat amb la presència d’importants personalitats del país africà i ha ofert un ampli programa d’actes

Guissona ha celebrat la vintena edició de La Teranga, la festa de la comunitat senegalesaque ha aplegat a centenars de senegalesos i senegaleses vinguts, no només d’arreu de la província de Lleida, sinó de diversos indrets de Catalunya, Espanya i, alguns, del seu país natal. La importància d’aquesta festa és tal que no hi han faltat representants del cònsol senegalès i membres de diversos ministeris del govern del país africà que han participat en el tractament dels dos grans temes d’aquesta jornada: la inversió i un projecte d’habitatges que volen dur a terme al seu país per poder tornar-hi a viure de forma digna.

Malgrat no ser el col·lectiu immigrant més voluminós a Guissona, la comunitat senegalesa i l’ajuntament de la ciutat, cooperen des de fa anys per facilitar la integració als nouvinguts i, aquests prenen part en la majoria d’accions que es promouen des del consistori. Una relació que permet seguir teixint vincles entre totes dues parts.

Les activitats s’han succeït al llarg de la jornada amb un dinar popular, xerrades, reconeixements i, a la nit, un concert de l’estrella musical senegalesa Abdou Guitte Seck. El programa d’actes de La Teranga s’allargarà fins dilluns a la tarda.

Albert Morales