La Flama del Canigó no s’apaga davant la Covid-19 i arriba a la demarcació de Lleida

23/06/2020

Un Equip de Foc de Bellpuig l’ha transportat des de Puigcerdà fins al mateix poble de Bellpuig, habilitant diferents punts perquè els municipis puguin obtenir la flama

La Flama del Canigó arribarà aquest dimarts a la nit a més de 3.000 punts dels Països Catalans en el marc de la revetlla de Sant Joan. Enguany, però, només han pogut pujar al cim per regenerar la flama tres membres del Casal del Conflent, per tal de complir amb les mesures de seguretat marcades per la Covid-19. Al territori lleidatà, l’Equip de Foc encarregat de fer arribar la flama ha estat format per les entitats esportives de Bellpuig.

Així, s’han habilitat diversos punts des de Puigcerdà fins a Bellpuig, en els quals les entitats han pogut recollir la flama i transportar-la en vehicles al restringir-se aquest any la portada a peu o en rutes ciclistes.

Tot i que la flama arribarà als peveters dels municipis, cal destacar que el coronavirus també ha provocat la prohibició de fogueres, l’element clau de la nit més curta de l’any.

Noèlia Burgos