La guitarra, estrella a Cervera

10/07/2021

La 40a Càtedra Emili Pujol arranca amb més d'un centenar d'alumnes

La música de guitarra en memòria del mestre Emili Pujol ja sona des d’ahir a Cervera en l’inici de la quarantena edició de la càtedra dedicada al guitarrista de la Granadella.

Està previst que passin per la capital de la Segarra un total de 111 alumnes de 9 instruments diferents, procedents majoritàriament de Catalunya encara que també d’altres punts de l’Estat com la Rioja, Balears i Euskadi. Catorze professors dirigiran les classes, repartides entre el Conservatori, l’Auditori i l’església de Sant Joan Degollat.

La directora de la càtedra, Estefania Balcells, va explicar que, “com a mesura de prevenció, aquest any les classes s’han concentrat per instruments en menys dies i, fins demà, és el torn de la guitarra amb set participants”.

Precisament, la guitarra és l’instrument central d’aquest any per retre homenatge a Emili Pujol. En aquest sentit, ahir va tenir lloc el recital de preludi del festival internacional, a càrrec de Miquel Hortigüela.

Així mateix, la 17a edició de la Fira de Lutiers, que se celebrarà demà a l’Auditori, estarà centrada en aquest instrument de corda.

Dilluns començaran les classes d’oboè, clarinet, flauta i contrabaix. Els tres primers instruments, de vent, no poden tocar-se amb mascareta, per la qual cosa l’organització oferirà un test d’antígens gratuït a tots els alumnes.

Una altra de les novetats d’aquest any és que, davant la previsió de comptar amb menys alumnes dels habituals per la pandèmia, cada dia retransmetran dos classes per streaming i accés lliure, que posteriorment quedaran penjades al canal de Youtube de la Càtedra Emili Pujol. A diferència d’edicions passades, aquest any els alumnes s’han gestionat l’allotjament per lliure.

Més informació a Segre.com.

Redacció - SEGRE