La Parròquia de Cervera es transforma per acollir la Passió Medieval

07/03/2018

Darrere els decorats, els vestuaris i els diversos elements escènics, hi ha una gran tasca de documentació històrica per tal de que l’obra s’ajusti a com era a l’edat mitjana

Una trentena de tècnics ja treballen amb l’escenografia i el muntatge de la Passió Medieval de Cervera. Una feina què conté una llarga recerca històrica al darrer per tal de que la representació mantingui l'essència de la posada en escena de l’edat mitjana. Per a la construcció d’aquests decorats, l’equip tècnic de la Passió Medieval, tenia poc material gràfic amb el què basar-se, i el punt de referència van acabar sent els tiquets de compra dels materials amb els què es van fer els elements escènics, conservats a l’arxiu de la Cervera.

Més enllà dels decorats, les tasques de documentació arriben també als vestuaris; unes teles d’època medieval, cosides a mà i amb moltes capes. En aquest cas però, les vestimentes s’ajusten també a les actrius participants a la representació, i es què a l’època medieval només els homes podien prendre part en aquesta obra, fent els papers masculins i femenins.

La posada en escena de la Passió Medieval distingeix tres grans espais; a l’est, per on surt el Sol, el Paradís, ocupant el presbiteri de l’església, a l’oest l’infern, i entremig la terra.

Albert Morales