La Passió de Cervera encara una nova temporada plena de canvis

18/03/2018

El Patronat ha restaurat el decorats i treballa en el projecte d’un nou text

Religió, teatre i tradició es fusionen una vegada més en La Passió de Cervera, una representació teatral que des de fa més de 500 anys recreen durant aquestes dates els veïns de la capital de la Segarra, i que any rere any intenta renovar-se per sorprendre els espectadors vinguts d’arreu del territori.

Dintre d’aquest procés de renovació, el Patronat de la Passió treballa, per una banda, en un projecte de traducció del text. En aquest sentit, estudien la possibilitat de fer audioguies en castellà, anglès i francès. D’altra banda, amb la incorporació de quatre directors nous, la Mariona Dalmases, el Joan Ninot, la Gemma Palà i el David Mora, el Patronat vol apostar per introduir canvis substancials en el text de l’obra.  

A més de la representació d’aquest diumenge, La Passió de Cervera comptarà amb cinc funcions més. Aquestes tindran lloc els dies 24 i 30 de març, i el 8, 15, i 21 d’abril.

Aquest cap de setmana, Cervera també ha acollit la Passió Medieval, una funció recuperada ara fa tres anys i que recrea amb tot detall la Passió que s’escenificava a la capital de la Segarra durant l’època mitjana. La seva posada en escena rescata els elements propis d’aquella època com són els vestuaris fets a mà, una il·luminació 100% natural, i uns decorats basats en els d’aquell temps. La seva primera i única representació ha comptat amb la participació de més de 150 persones.

Francesc García