La Passió Medieval traslladarà la Parròquia de Cervera al S.XVI

27/02/2018

És l’única funció a nivell europeu on es representa el paisatge bíblic tal i com es feia a l’edat mitjana. Es celebrarà el 17 de març a les 18h

Dissabte 17 de març, l’Església de Santa Maria de Cervera es traslladarà en el temps per celebrar la tercera edició de la Passió Medieval, una iniciativa que esdevé l’única funció a nivell europeu on es representa el paisatge bíblic tal i com es feia al S.XVI. D’aquesta manera, la funció comptarà amb una il·luminació 100% natural, provinent del vitralls i espelmes, els textos es recitaran en català antic, fidels a la versió original del 1534, no hi haurà megafonia i, evidentment, s’escenificarà al mateix espai on es feia a l’època medieval. En la Roda de premsa de presentació d’aquesta edició, l’alcalde Ramon Royes, ha posat de manifest el valor d’aquest certamen que, de cara l’any vinent, serà un dels més importants en el marc de la capitalitat de la cultura catalana.

Com a novetats d’enguany, destaquen la creació de les figures de directors parcials de l’infern, el cel, la terra i els monjos i una exposició visitable tot l’any amb el crist articulat i el tenebrari. Pep Oriol serà el director Major de l’obra, Alba Cuñé la directora artística i Xesco Grau el director musical. La representació involucrarà unes 150 persones, entre actors, escenògrafs i músics.

Els interessat ja poden adquirir les entrades a través de la web passiomedieval.com a un preu de 25 o 15€ en funció de la visibilitat dels seients.

Albert Morales