L’acte central de l’Aquelarre tindrà un format reduït en un únic escenari

20/08/2021

L’organització vol evitar la vinguda massiva de gent de fora de la ciutat

L’Aquelarre de Cervera torna del 27 al 29 d’agost, després d’un any d’absència per la Covid-19, en un format reduït i amb aforament limitat per evitar les aglomeracions de persones. En total, la festa comptarà amb una desena d'activitats que tindran lloc en un únic espai, la plaça de Cal Racó. La Regidoria d’Aquelarre de la Paeria i les entitats locals implicades en l’organització han acordat fer una festa en petit format d’acord amb les restriccions que marca el Procicat.

L'espectacle principal de dissabte a la nit, que tradicionalment es divideix en tres actes -Ball de la Polla, invocació i aparició del Mascle Cabró, i escorreguda del Mascle i Foqueral-, enguany se celebrarà en un únic escenari i durarà una hora, de les 21:30 h a les 22:30 h. La resta d’actes oficials també canviaran el format per adaptar-se a la situació i alguns desapareixeran del programa, com és el cas de la presentació oficial.

Atès que es tracta d’una edició amb aforaments molt limitats, des de l'organització, es vol donar preferència als ciutadans cerverins a l'hora de reservar entrades perquè puguin participar en els actes i evitar així l'efecte crida de persones a la ciutat. Per aquest motiu, el sistema de reserva d'entrades serà presencial el divendres 20 d'agost a la plaça Major, entre les 11:00 i les 14:00 hores i de 17:30 a 20:30 h. 

En el cas que quedin entrades disponibles, a partir del pròxim dilluns, dia 23, també es podran fer reserves a través de la pàgina www.cerverapaeria.cat. Les activitats de divendres i dissabte tenen un preu simbòlic de dos euros, mentre que les de diumenge són gratuïtes.

L'Aquelarre 2021 arrencarà divendres a les 21 hores amb un únic acte que inclourà una xerrada i la projecció de l'espectacle del 2019 de Band Tokades, el Ball de bèsties de foc dels Diables de Cervera Carranquers i el concert de Jazzwoman. El dissabte, a partir de les 18 h, serà el torn de l'Aquelarret, la versió infantil de la festa, mentre que l'espectacle central tindrà lloc a les 21:30 h i anirà seguit del concert d'El Diluvi a partir de les 22:30 h. 

Els actes gratuïts de diumenge començaran al migdia amb la presentació i narració del conte 'Les Bruixes d'Arlet', a càrrec de l'escriptora Bel Olid. La darrera activitat serà a les 21:30 h amb una nova sessió de ‘Cinema a la boira’ que comptarà amb una ponència de la mateixa Bel Olid i la projecció de la pel·lícula 'Tomboy', de la directora Celine Sciamma.

La Segarra TV - ACN / Foto: X. Santesmasses