L’escolania de Montserrat obrirà els actes de celebració dels 50 anys de la coral infantil Nova Cervera

14/10/2019

Tindrà lloc el divendres 7 de febrer de 2020 a l’església de Santa Maria de Cervera, a 2 quarts de 9 del vespre

Amb motiu de la celebració dels seus 50 anys d’existència, la Coral Infantil Nova Cervera, ha organitzat, en el marc de la festa major del Santíssim Misteri, un concert extraordinari de l’Escolania de Montserrat, que tindrà lloc el divendres 7 de febrer de 2020 a l’església de Santa Maria de Cervera, a 2 quarts de 9 del vespre, esdeveniment que també comptarà amb la participació del grup de Grans de la coral segarrenca. L'Escolania de Montserrat és un dels cors de nois cantaires més antic d'Europa. Hi ha documents del segle XIV que ja testimonien l'existència d'una escolania a Montserrat, una institució de caràcter religiós i musical.

Actualment participa en les celebracions litúrgiques i la pregària comunitària que es fa a la basílica. Tots els escolans reben una formació musical d'alt nivell, juntament amb l'educació humana i intel·lectual. Els seu prestigi és reconegut internacionalment, i actualment fa gires de concerts per tot el món i disposa d'una discografia abundant.

Al llarg de la seva història n'han sortit un bon nombre de mestres de capella i instrumentistes, a més de coneguts compositors i professors. La celebració dels 50 anys de la Coral Infantil Nova Cervera s’allargarà al llarg de tot l’any 2020 amb un extens programa d’actes, el conjunt del qual serà presentat el proper diumenge 8 de desembre, a les 7 de la tarda a l’Auditori Municipal de Cervera. Les entrades pel concert de l’Escolania de Montserrat es posaran a la venda a través de la pàgina web i el bloc de la coral infantil el proper 9 de desembre, i de ben segur que seran un dels regals més sol·licitats a les nostres terres en aquestes festes de Nadal.
Infolleida