L'Agrupació Coral de Cervera felicita les festes amb el seu tradicional concret de Nadal

29/12/2018

L’església de Santa Maria de Cervera es va omplir de gom a gom per acollir el concert de nadal.

El passat diumenge dia 23 al migdia, tal i com marca la tradició, l’església de Santa Maria de Cervera es va omplir de gom a gom per acollir el concert de nadal l’AGRUPACIÓ CORAL DE CERVERA. L’espai del concert acollia molt públic que va venir fins a Santa Maria per tal de poder escoltar les nadales que havien preparat els cantaires de la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA, LA CORAL LACETÀNIA I LA CORAL GINESTA, a fi i efecte de poder gaudir d’aquesta tradició nadalenca a la nostra ciutat i a la vegada col·laborar també amb La Marató de TV3, ja que els beneficis d’aquest acte es van destinar un cop més per tal de recaptar fons a favor de la Marató, que enguany estava destinada a la investigació del càncer.

Després de la presentació a càrrec de la Gemma Gusi, presidenta de l’entitat, el concert va iniciar-se amb els grups de cantaires més petits de la CORAL INFANIL NOVA CERVERA, és a dir, els Escatxics i Barrufets, que són infants que tenen entre 3 i 5 anys i que van donar sortida al concert amb un conjunt d’endevinalles musicals nadalenques de Rosabel Bofarull, tot seguint amb cançons populars catalanes com el “Raja tió”, entre altres. A continuació, va ser el torn del grup de Petits de l’entitat, els quals van oferir un repertori molt variat, començant amb “Les figures del pessebre” de Joan Llongueras, que per a ells va esdevenir un repte per la seva dificultat tant musical com de llenguatge, continuant també amb la tradicional catalana “Les bèsties al naixement”, a la que seguiren altres peces infantils de compositors més actuals com “El ninot de neu” de F. Andechaga i S. Esparza o bé el “Canto al fred” d’A. Llopart i S. Gonzàlez.

Tot seguit, van pujar a l’escenari els grups de Mitjans i Grans de la coral infantil. Dels cantaires dels Mitjans, que són infants que tenen entre vuit i nou anys, cal destacar la interpretació de la nadala “Nadal dels infants del món”, que té un fort contingut social, tan necessari en els temps actuals, i la coneguda “Fem Nadal”, amb arranjaments del cerverí Jordi Castellà. Pel que fa als cantaires del grup dels Grans, que són joves que tenen entre 11 i 17 anys, a més d’oferir un repertori variat, rigorós i en gran part “a capella”, cal destacar-ne la peça “Felicitat familiar” de Xavier Pagès, amb lletra molt adequada als nostres temps, tot seguint amb “La campana”, popular d’Àustria i finalitzant la primera part del concert amb la més que coneguda “Imagine” de John Lennon (amb arranjaments d’Adrià Barbosa, que va esdevenir la peça que va donar lloc a la seva participació a la Marató de TV3, juntament amb altres cantaires del SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya), que va gravar-se al Paranimf de la nostra ciutat de Cervera el passat mes de novembre i que va poder-se veure al programa televisiu de La Marató el dia 16 de desembre. Realment van fer emocionar el públic present i va esdevenir un moment amb molt caliu i molts aplaudiments!.

Després de la coral infantil, va prendre part de l’escenari la CORAL LACETÀNIA, que estrenava directora, ja que l’Anna Arfelis ha començat aquest curs amb la direcció de l’entitat, la qual va començar la seva participació al concer amb la peça “Un Nadal” (arranjada per a la Coral Brusquina), que és una de les entitats amb qui recentment havien dut a terme un intercanvi musical, i a continuació van destacar cançons ben conegudes pel públic coral i ben pròpies per aquestes dates, com la “Cançó de bres per a una princesa negra” o “A la nanita nana”, de José Ramón Gomis. 

Per últim doncs va actuar la CORAL GINESTA, que aquest curs estarà dirigida pel Josep Miquel Mindán, que ja havia dirigit altres repertoris de l’entitat, i que va oferir un repertori íntegrament “a capella” amb nadales de diferents llocs del món, amb peces de Rutter, Holst, C. A. Carrillo i també de compositors de casa nostra, tot reivindicant un cop més la nostra música nadalenca, amb el “Bressol de Nadal” de Baltasar Bibiloni i “El rústec villancet” de Lluís Millet.

Després de l’actuació dels diferents grups corals, tots els cantaires i el públic present van poder cantar conjuntament la tradicional nadala catalana “Fum, fum, fum”, amb arranjaments d’Ernest Cervera, la partitura de la qual tothom tenia a la contraportada del programa de mà, a fi i efecte de què esdevingués un veritable cant comú nadalenc i una felicitació cantada de les festes de nadal!

Agrupació Coral de Cervera