L’Aquelarre de Cervera al Festival Cruïlla 2018

21/02/2018

Divendres 13 de juliol a la nit l'Aquelarre desplegarà una cercavila de foc i percussió i una intervenció teatral amb les entitats de Cervera

La popular festa de l'Aquelarre de Cervera, que se celebra a la capital de la Segarra des de fa quatre dècades, es presentarà enguany al Festival Cruïlla, un dels principals festival d’estiu de Catalunya que l’any passat va acollir 57.000 espectadors. L'espectacle de foc i música tindrà lloc el divendres 13 de juliol i durarà un quart d’hora.
El Festival Cruïlla se celebrarà el 12, 13 i 14 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona i acollirà una quarantena de concerts repartits en diferents escenaris.
L’Aquelarre de Cervera és la festa del foc, la música i les bruixes de les Terres de Ponent, una explosió de cultura popular que se celebra a la ciutat de
Cervera cada últim dissabte d'agost des de fa quaranta anys.

La col·laboració entre la festa cerverina i el festival musical comptarà amb la participació de diverses entitats de la ciutat, com ara la colla de diables de Cervera Carranquers, que utilitzaran foc fred per garantir les mesures de seguretat, diversos grups de tabalers i una representació teatral amb elements mòbils habituals en la invocació de l'element central: el Mascle Cabró.

L'acció de l’Aquelarre al Cruïlla serà la més important que s'haurà fet mai respecte a la difusió de l’espectacle més enllà de Cervera, i neix de la voluntat de la Paeria de difondre la festa a tot el territori i internacionalitzar els valors i la singularitat d'un corpus festiu que forma part de la identitat popular catalana.


40 ANYS DE L'AQUELARRE DE CERVERA

L'Aquelarre de Cervera és la festa del foc, la música i les bruixes de les Terres de Ponent, una explosió de cultura popular que se celebra a la ciutat de Cervera cada últim dissabte d'agost. Va néixer l'any 1978 amb l'objectiu de recuperar un barri del nucli antic i crear un esdeveniment que reivindiqués "la festa per la festa", i es va ubicar en un misteriós espai que va inspirar el seunom, el Carreró de les Bruixes.

D'aleshores ençà, l'Aquelarre ha crescut exponencialment, ocupant els carrers i les places del centre històric de la capital de la Segarra, implicant nombroses entitats culturals i a la mateixa Paeria de Cervera, que organitza i dona cobertura a la festa. Actualment, és un esdeveniment cultural únic que aplega cada any al voltant de
30.000 espectadors, un festival de música amb 6 escenaris i una festa popular amb diversos correfocs on es cremen més de 360  quilos de pólvora, una invocació a les bruixes que ofereix un espectacle singular amb el Mascle Cabró al capdavant i, finalment, una intensa manifestació cultural del teixit associatiu que aplega més de 500 voluntaris.

Al llarg de les pròximes setmanes, la Paeria de Cervera presentarà en roda de premsa el cartell artístic de l’edició de l’Aquelarre de Cervera 2018, que se celebrarà els dies 24, 25 i 26 d’agost, i també la programació musical completa.
Paeria de Cervera