'Les Completes' de Cervera es faran per streaming i seran l'inici de la Festa Major

05/02/2021

S’emetran per Lleida TV aquest divendres 5 de febrer a les 21 hores de la nit

'Les Completes de Cervera' celebren el seu 175è aniversari en un petit format i sense públic a causa de la situació sanitària actual. S’emetran en ‘streaming’ per Lleida TV aquest divendres 5 de febrer a les 21 hores de la nit.

En la interpretació de les Completes, dirigides per Xavier Puig, hi participaran 20 músics i 40 cantaires, menys de la meitat que els altres anys, que apleguen més de 50 músics i un centenar de cantants.

El concert donarà el tret de sortida a la Festa Major de la capital de la Segarra i posteriorment, també es retransmetrà el tradicional Ball de l’Àliga de Cervera.

Tot i les restriccions, la voluntat de la Paeria de Cervera és programar el màxim d’activitats que la situació permeti i continuar apostant per la cultura i els artistes locals.

El dissabte 6 està previst l’espectacle musical “De viatge amb el rock”, amb el grup cerverí The Pink Goats. Es representarà al Gran Teatre de la Passió, a les 19 hores, amb aforament limitat i entrada gratuïta amb reserva prèvia.

Cal destacar que aquest espectacle recentment fou nominat als premis ARC com a projecte artístic més innovador en confinament i/o adaptat a la nova normalitat.

Una altra activitat cultural destacada és la representació d’”Un dia qualsevol”, dins del 23è Cicle de teatre de Cervera. Una comèdia agredolça, a l’entorn de la realitat de la gent gran, que tracta sobre l’amistat, l’amor, la vellesa i la solitud. Es podrà veure el diumenge 7, a les 19 hores, al Gran Teatre de la Passió.

La programació també inclou una visita teatralitzada a la Universitat de Cervera, amb reserva prèvia, i exposicions i visites a la Casa Museu Duran i Sanpere.

La Festa Major està declarada festa patrimonial d’interès nacional i inclosa al Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya.

És una festa solemne i tradicional en què destaca el Cant de les Completes, un esdeveniment musical de caràcter popular. Les Completes de Cervera, escrites l’any 1870 pels mestres de capella Salvador  Vidal i Joan Pont, estan compostes de peces populars de l’època.

 

 

.

InfoLleida