Manel Doblas s’adjudica el setè concurs de pintura ràpida Josep Maria Grau i Pujol de Guissona

12/06/2021

L’artista Manel Doblas, de l’Estany (Barcelona), s’ha adjudicat aquest dissabte el concurs de pintura ràpida Josep Maria Grau i Pujol de Guissona, que en la seva setena edició ha comptat amb 17 participants. El jurat ha valorat de l’obra guanyadora «l’encontre amb la quotidianitat, l’atmosfera que s’hi respira i la llum, entre penombra». Doblas, que ha participat en dues edicions del certamen, és la primera vegada que obté un premi a Guissona valorat en 500 euros i la possibilitat d’exposar a la galeria Grau Pujol.

El lliurament de premis ha tingut lloc a primera hora de la tarda al Centre d’Art Singular de la Fundació Josep Santacreu i ha estat presidit per l’alcalde de Guissona, Jaume Ars, i els membres de jurat. El segon i tercer guardons han estat per a Jan Descals (300 euros) i Ramon Pujolà (100 euros), respectivament.

Així mateix, per segon any consecutiu s’ha convocat la categoria Art Singular, que ha comptat amb 10 participants i s’ha adjudicat Judit Lecum (val de 100 euros atorgat per la Fundació Josep Santacreu).

Durant tot el matí s’ha pogut veure els artistes elaborant les seves obres pels carrers i diferents punts de Guissona.

El concurs, juntament amb la galeria d’art que porta el seu nom, pretén dignificar i recordar la figura del pintor i activista cultural Josep Maria Grau Pujol. La galeria es troba als baixos de la casa de l’artista i va ser inaugurada al setembre de 2015.

Redacció - SEGRE