Més d’un miler d’escolars de la Segarra prendran part de les activitats del Maria Canals a Cervera

26/04/2018

La ciutat acull per sisè any aquesta iniciativa ja consolidada que oferirà diverses propostes musicals el pròxim 4 de maig

Dos pianos de cua instal·lats a la Plaça Joan Salat i a la Plaça Major de Cervera estaran a disposició de tothom qui els vulgui tocar el pròxim divendres 4 de maig. L’activitat, que arriba per sisè any a la capital de la Segarra, s’emmarca dins del Concurs Maria Canals, que enguany ha celebrat la seva 64a edició al Palau de la Música Catalana. Després que l’any passat uns 500 alumnes participessin en les sessions didàctiques al voltant dels pianos organitzades des del Conservatori de Cervera, aquest any la xifra augmenta i seran més de 1.000 escolars de Cervera, Guissona, Sant Guim de Freixenet, Sant Antolí i Sant Ramon els que participaran en aquestes activitats.

Al llarg del dia també tindran lloc altres propostes com un espectacle musical i de titelles, una sessió didàctica per als més grans i diversos concerts i recitals. Un dels més destacats serà el de l’Escola Municipal de Música Luis Morondo de Barañáin, de Navarra.

Després de Barcelona, Bilbao i Madrid, Cervera va estar la primera ciutat en acollir el Maria Canals. I és que com asseguren des de la Paeria i des de l’organització del concurs, Cervera sempre ha apostat per la música i la cultura.

En la presentació del Maria Canals, l’organització també ha manifestat que l’any que ve aquest projecte cultural de referència comptarà amb algunes sorpreses ja que Cervera serà Capital de la Cultura Catalana.

Francesc García