Presenten a Cervera el conte infantil "El viatge de la Polla"

18/09/2019

El Grup de Treball de Festa Major Petita de l’Agrupació Seny Major i el Seminari de Cultura Popular a les Escoles del Servei Educatiu de la Segarra va presentar el passat dilluns el conte infantil “El viatge de la Polla”. L'acte va comptar amb un  contacontes a càrrec de la Rosa Maria Caballol que va atraure al públic tot fent-lo partícip de la història. La narradora, amb la seva maleta viatgera, va explicar el llarg viatge pel món que fa la Polla juntament amb els personatges que es va trobant pel camí fins que retorna a Cervera. La Polla és una bèstia de foc del Ball de Diables de Cervera Carranquers que simula una polla d'aigua i els personatges que hi apareixen són la Mort, la Titella Africana, la Titella Blava, la Cuca Matraca, la Tarasca, el Carranco, la Cuca de Cervera, el Paller i el Mussol.

El format va ser molt dinàmic i divertit i va comptar amb la participació d’alguns nens i nenes que van ser protagonistes a través d’unes màscares dels diferents personatges realitzades per Xavi Miret. A continuació, van visitar l’interior de l’església de Sant Domènec on hi havia exposats tots aquests elements. A més, van gaudir d’un berenar i un obsequi i van poder comprar el conte i la samarreta de la Festa Major Petita.

A l'acte hi van assistir el Paer en Cap de Cervera, Ramon Augé, Rat Mas, il·lustradora i Anna Domenjó, dissenyadora gràfica. El conte ha comptat amb la col·laboració de  col·laboració de la Paeria de Cervera, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

El Grup de Treball i el Seminari tenen l’objectiu de divulgar i apropar la cultura popular als més petits. Des de l’any 2010, s’han realitzat diverses activitats i projectes dels quals es destaca la celebració de la Festa Major Petita i el projecte educatiu transversal basat en tres propostes pedagògiques (Festa Major del Sant Crist, la Festa Major del Santíssim Misteri i Corpus) que es desenvolupa a les escoles del municipi. Cal destacar que, aquest projecte va tenir el reconeixement del Premi Baldiri i Reixac.

“El viatge de la Polla” és el primer llibre infantil que publiquen i actualment estan treballant per dur a terme altres propostes molt interessants, entre elles, una amb l’Àrea de Pediatria del CAP de Cervera.

Infolleida