Rosa Fabregat, Filla Predilecta de Cervera

01/07/2017

L’escriptora i farmacèutica ha rebut el més gran reconeixement de la ciutat en homenatge a la seva àmplia i exitosa carrera

La Paeria de Cervera ha nomenat l’escriptora i farmacèutica Rosa Fabregat, filla predilecta de la vila. Fabregat, de 84 anys, és la quarta personalitat en la història de Cervera que rep aquesta distinció, després de l’historiador i polític Josep Benet (1991), el també escriptor Jaume Ferran (2001) i el pilot de motociclisme Marc Márquez, que se li va concedir al 2014.

La proposta de nomenar Rosa Fabregat filla predilecta de la vila, es va aprovar el passat 30 de maig en un ple ordinari de la paeria, i va rebre el suport de tots els regidors, així com de totes les entitats de Cervera. 

Més enllà de la seva brillant carrera com a escriptora i farmacèutica, la il·lustre filla de Cervera, sempre ha estat vinculada amb els drets de les dones i de les persones més desafavorides. En el seu currículum hi figuren el premi Sikarra 2017, la medalla d’or medico farmacèutic 2016, la medalla de la ciutat de Lleida o la Creu Sant Jordi 2017.

Pel que fa a la seva obra literària, ha destacat amb novel·les com “La Capellana” o “Dama de Glaç”, obres de narrativa com “La Dona del Balcó”, i també amb poesia com “Roses de Sang” o “El Cabdell de les Bruixes”.

A l’acte hi ha assistit el Delegat Territorial de la Generalitat Ramon Farré, el Director dels Serveis Territorials  Josep Borrell i familiars i amics de Rosa Fabregat. Al finalitzar s’ha procedit a les fotografies de família i a un pica-pica pels assistents.

Albert Morales