Torà celebra el carnaval més popular de la comarca

04/02/2018

Les prohibicions i l’actual situació política van ser els protagonistes d’aquesta edició on, per primera vegada, es va fer el ball del Brutet i la Bruteta

Torà va donar la benvinguda als carnavals de Lleida, sent el primer en celebrar-se de tota la província i el més popular de la comarca de la Segarra. La temàtica d’enguany fou les coses prohibides, extrapolant-ho en tots els aspectes de la societat, però amb importants referències a l’actual situació política del país. Així doncs, el pregó va anar a càrrec d’una dotació de la Guàrdia Civil que va avisar als ciutadans de Torà de l’aplicació de l’article 155 a la vila, amb la castellanització de noms de persones i de carrers i de l’inici d’una època de serietat i patriotisme. La presentació, de la festa però, va anar a càrrec de Mª Alba Alsina, qui fou la primera Bonica del carnaval ara fa 29 anys i font d’inspiració del gegant «La Bonica».

Acabats els parlaments van arribar els actes centrals de la festa amb el ball del Bonic i la Bonica, del Brut i la Bruta, del Constantí i, per primera vegada en la història de la festa, del Brutet i la Bruteta, uns gegants que ajuden a fer arrelar la festa entre els més petits de la vila.

Els balls es van allargar una bona estona la Plaça del Pati abans d’iniciar la rua de carnestoltes, una botifarrada i el ja tradicional «bingo brut». A la nit, el pavelló poliesportiu va acollit la nit de disfresses i els concerts de La Banda del Coche Rojo i del l’Orquestra Mitjanit.

 

 

 

Albert Morales