Trobada per potenciar el conjunt arqueològic de Iesso

29/10/2019

Els objectius, millorar-ne la gestió i la tasca de socialització del llegat

La directora de la Direcció General del Patrimoni Cultural, Elsa Ibar Torras, i el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, Miquel Àngel Cullerés Balgueró, han visitat el conjunt arqueològic de la ciutat romana de Iesso, integrat pel Museu de Guissona i el Parc Arqueològic per tal tractar el futur de la institució i encarar conjuntament la materialització del seu potencial.

En l’acte hi han assistit, també, l’Alcalde de Guissona, Jaume Ars Bosch, la regidora de cultura Agnès Pla Ribalta, un dels director de les excavacions, Josep Guitart Durant, el director del Museu de Guissona, David Castellana Guàrdia i el conservador del Museu, Josep Ros i Mateu.

Al llarg de la trobada s’ha fet una visita a les instal·lacions que ha finalitzat amb una reunió informal per tal de posar sobre la taula les necessitats de l’equipament. Durant la sessió s’ha posat de manifest la importància arqueològica del conjunt i la seva transcendència a nivell nacional. Així mateix s’ha destacat la necessitat d’establir vies de col·laboració amb la Direcció General de Patrimoni Cultural per tal fer front a les necessitats que afecten a la institució amb l’objectiu de millorar-ne la gestió i la seva tasca de socialització del llegat.

Infolleida