Oberta la venda d'entrades per la Passió Medieval de Cervera

18/02/2020

La representació tindrà lloc el dissabte, 28 de març de 2020, a la Parròquia de Santa Maria

CULTURASOCIETAT
Cervera
Aquest divendres es posaran a la venda les entrades per assistir a la Passió Medieval de Cervera, una representació única per les seves característiques a tot Catalunya. Les entrades es poden adquirir online a través del web de la Passió. També es poden aconseguir de forma presencial a les taquilles del Gran Teatre de la Passió de Cervera o directament el mateix dia de la funció.

Cal recordar que la representació tindrà lloc el dissabte, 28 de març de 2020, a la Parròquia de Santa Maria. L’aforament és limitat i l’organització recomana fer la compra abans que s’exhaureixin les entrades. També hi ha disponibles descomptes per a grups, en aquest cas calposar-se en contacte amb l’organització.

La funció d’aquest any serà força especial, i és que tindrà com a espectadors a reconeguts historiadors europeus, ja que la Passió Medieval de Cervera acull una jornada del congrés internacional de passions medievals. La Passió Medieval és una iniciativa d’un gran valor artístic i històric ja que és l’única funció que es té constància a nivell europeu on es representa aquest passatge de la Bíblia de forma totalment fidel a com es feia al segle XVI.

Una Passió Medieval immersiva i fidel a l’original del segle XVI

La reconstrucció dramàtica de la Passió Medieval, de poc més de dues hores de durada, és tanfidel que transporta a l’espectador directament a l’època medieval. La funció es realitza en el mateix espai on es feia: la Parròquia de Santa Maria de Cervera. La il·luminació també és totalment natural, procedint dels vitralls de l’Església durant la tarda i d’espelmes de cera verge.El text també està recitat en català antic procedent de la versió original de 1534 i recuperat al segle XX per Agustí Duran i Sanpere i la seva filla Eulàlia Duran i Grau. Un text que ha estatrevisat i adaptat per Pep Oriol i Montserrat Pont. Alhora, el vestuari i l’escenografia també reprodueix fidelment el de l’època després d’un exhaustiu treball de recerca de la mà d’Alba Cuñé. Fins i tot, hi ha hagut un intens treball per portar a la Parròquia música medieval en directe i el musicòleg medievalista, Daniel Vilarrúbias, a partir de les acotacions del manuscrit, vaanalitzar quines parts del drama eren musicades. D’aquesta manera, l’espectador es trasllada directament a l’ambient medieval en una experiènciaúnica i totalment immersiva per viure un dels passatges més importants i coneguts de la història.
Infolleida