Sant Ramon acull la primera jornada tècnica d'equips per fruits secs

18/01/2019

Més de 100 assistents han pogut conèixer les últimes novetats en maquinària i equipaments per al tractament d' aquest cultiu

AGRICULTURA I RAMADERIA
Sant Ramon
Sant Ramon ha acollit la primera jornada tècnica d'equips per fruits secs, on més de 100 assistents han pogut conèixer les últimes novetats en maquinària i equipaments per al tractament d'aquest cultiu, en una comarca on el sector primari té un pes superior al del conjunt de Catalunya. La jornada ha comptat amb diverses demostracions, i conferències, i amb la presència del Director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, que ha valorat molt positivament la iniciativa.

El 67% del total del sòl de la comarca de La Segarra és dedicat al conreu, principalment de cereals, i gairebé 1.300 hectàrees, estan dedicades exclusivament al conreu d'ametllers.

La que màquina protagonista de l'esdeveniment, ha sigut aquesta peladora i classificadora d'ametlles, que és capaç de pelar 130 quilos d'ametlles per hora.
Marc Mora