‘Cinema a la boira’, nou cicle de projeccions a Cervera amb títols clàssics i debats crítics

19/06/2021

Amb la voluntat de tornar a acostar al públic la gran pantalla

Les Regidories de Cultura i Festes de la Paeria impulsen, juntament amb la nova associació cultural cerverina Cinema a la Boira, un cicle estable de sessions cinematogràfiques, que combinaran la projecció de pel·lícules amb ponències a càrrec de professionals del món de la cultura.

La primera edició del cicle, que porta per nom “Cinema a la boira”, presentarà quatre sessions entre els mesos d’agost i desembre del 2021, a l’Auditori Municipal, que es condicionarà com a cinema amb una pantalla de grans dimensions (7x5 metres) i un so adient.

“Cinema a la Boira” començarà el diumenge 1 d’agost, amb la projecció de la pel·lícula “La escopeta nacional”, de Luis G. Berlanga, i una ponència amb protagonistes pendents de confirmar.

La segona projecció s’escaurà amb la festa de l’Aquelarre i serà una sessió a la fresca, a la plaça de cal Racó. La pel·lícula no està encara confirmanda, però sí la ponent, que serà l’escriptora, periodista i activista feminista Bel Olid.

La tercera serà a l’octubre, pels volts de Tots Sants, i la darrera del 2021, al desembre, per Nadal.

La presentació de la iniciativa ha tingut lloc divendres 18 de juny, a l’Auditori Municipal, a càrrec de Joan Santacana, paer en cap de Cervera, i Alba Bosch, Sergi Moreno i Jordi Boquet, de l’Associació Cultural Cinema a la Boira.

Segons el paer en cap, Joan Santacana, el “cinema és una mostra de cultura que a Cervera hi ha de ser”, i ha celebrat que “ara es pugui recuperar amb la forma del Cineclub, un projecte transversal entre les Regidories de Cultura i Festes de la Paeria i de la mà de tres cerverins grans professionals del món del cinema”.

Alba Bosch, Sergi Moreno i Jordi Boquet han presentat la programació que han pensat, “un projecte atractiu per al públic, que pugui recuperar l’experiència col·lectiva d’anar al cinema”. Han agraït el suport de la Paeria de Cervera i de Circuit Urgellenc.

Cinema a la Boira

Cinema a la boira és una associació-cineclub que neix amb la intenció d’organitzar sessions presencials que combinen grans pel·lícules de la història del cinema (tan clàssiques com contemporànies) amb debats presentats per figures reconegudes de la cultura catalana. Amb aquesta sèrie de projeccions i xerrades, Cinema a la boira pretén entretenir el públic cerverí així com potenciar el seu esperit crític i contagiar-los el nostre amor per les pel·lícules.

Cinema a la Boira arriba a la ciutat de Cervera amb la voluntat d’acostar obres desconegudes dels millors directors i directores de la història del cinema a un públic generalista; films curosament seleccionats, però accessibles per a qualsevol audiència; pel·lícules que plantegen temes de rabiosa actualitat; obres que faran sentir als i les espectadores que estan aprenent quelcom nou, accedint a territoris desconeguts; acostant-los, en definitiva, a pel·lícules que desitjaran poder tornar a veure per primera vegada.

Amb l’objectiu d’enriquir les sessions i de dur-les més enllà de l’experiència cinematogràfica, la primera edició de Cinema a la Boira comptarà amb la col·laboració i la complicitat de professionals del món de la cultura que proposaran la pel·lícula a partir de la qual elaboraran una ponència sobre temes d’interès general.

Cinema a la Boira neix com un projecte a anys vista que aspira a recuperar un circuit de cinema estable a la capital de la Segarra, i que pretén assegurar que iniciatives com el Cicle Gaudí o la projecció de pel·lícules en cartellera puguin tenir unes condicions adequades perquè el públic cerverí i segarrenc en pugui gaudir amb assiduïtat.

Sota el títol de Tria la teva aventura, el cicle 2021 constarà de quatre projeccions repartides entre els mesos de juliol (sessió inaugural), agost (sessió Aquelarre), octubre (sessió Tot Sants) i desembre (sessió Nadal), que tindran lloc a l’Auditori de Cervera, on s’instal·larà una pantalla de cinema i un equip de so de primera qualitat que permetrà als i les espectadores gaudir de la millor experiència cinematogràfica en un entorn privilegiat.

A l’edició d’enguany la seguiran d’altres en què la ciutadania triarà les pel·lícules i els temes a tractar; i on les associacions cerverines tindran cabuda i esdevindran prescriptores i generadores de debats que interessin a la comunitat.

Cinema a la Boira és una associació formada per Jordi Boquet i Claramunt, director de cinema guardonat amb el Premi Gaudí al Millor Curtmetratge pel seu treball Ni oblit ni perdó; Alba Bosch Duran, productora de cinema que compta al seu currículum amb pel·lícules com La hija de un ladrón (Belén Funes, 2019), guardonada amb el Premio Goya a la millor directora novell, entre d’altres; Anna Novell Pujol, gestora cultural que col·labora amb la companyia teatral La Perla 29, liderada per Oriol Broggi; i Sergi Moreno Castillo, productor de pel·lícules com Balandrau, infern glaçat; La mort de Guillem; o Els dies que vindran.

Noèlia Burgos Domínguez