Arrenca el cicle de visites guiades nocturnes de Cervera amb un recorregut per les fonts històriques de la ciutat

08/08/2018

Per 14è any, l’historiador Armand Forcat explica als cerverins la història i curiositats de la capital de la Segarra

La història de vuit fonts de Cervera ha estat la protagonista de la primera de les visites nocturnes a la capital de la Segarra. Més de 250 persones han acompanyat a l’historiador i guia turístic Armand Forcat pels carrers cerverins, pels quals ha anat desgranant com es van construir durant el segle XIX fonts històriques com la del carrer General Güell, Combat, Sant Miquel o Sant Agustí. Com ha explicat Forcat, la construcció d’aquestes fonts va ser possible gràcies als marquesos de Capmany, que van posar tots els mitjans per fer arribar l’aigua corrent l’any 1864 a les cases de Cervera.

El cicle de visites nocturnes va néixer fa 14 anys fruit de la col·laboració de l’Àrea de Turisme de Cervera i l’Armand Forcat. Des d’aleshores s’han dut a terme cada estiu i durant l’Isagoge, convertint-se en tota una tradició. En tots aquests anys s’han realitat més de 50 visites, totes diferents i exclusives, i amb el factor sorpresa com atractiu principal.

El pròxim dimarts el cicle de visites continuarà amb una ruta per la Universitat de Cervera en què es descobrirà com es va construir l’edifici. Dues setmanes més tard, el 28 d’agost, el cicle clourà amb la visita “Tan importants com desconegudes”.

Francesc García