Campanya per normalitzar els problemes de salut mental a Cervera

09/03/2018

Parla Obertament posa de manifest els tabús, prejudicis i discriminacions que giren al voltant d’aquestes malalties i que dificulten la vida de qui les pateixen

La campanya Parla Obertament ha arribat a Cervera per posar de manifest les dificultats amb les que es troben les persones amb problemes de salut mental, unes malalties carregades de prejudicis i tabús que dificulten molt la vida de qui les pateixen. La campanya es planteja com una interacció amb els ciutadans que hi passen per davant que, després de llegir les preguntes que formulen els plafons, han de respondre quins creuen què son els índex de discriminació en l'àmbit familiar, professional i social d’aquestes persones. Els resultats són què fins a 4 de cada 10 es veuen rebutjats pels seus amics i més del 60% es troba a l’atur.

La campanya arriba també aquest divendres a la capital de l’Urgell, i es què en ciutats com Cervera o Tàrrega, l’estigma es encara més gran pel fet de que la gent es conegui. Com asseguren els qui pateixen aquestes malalties, en municipis petits, tothom rumoreja i impedeixen portar una vida plena.

La campanya Parla Obertament va néixer fa un més i ja ha passat per diferents nuclis de Catalunya. L’entiat Obertament, però, es va crear ara fa sis anys i, en aquest temps ha dut a terme diverses campanyes de sensibilització.

 

Albert Morales