Caninoteràpia per fomentar l’autonomia i l’autoestima

25/06/2018

Aquest servei que ofereix el centre ocupacional l’Espígol des del 2016 corre el risc de desaparèixer per motius econòmics. "La Segarrenca" ajudarà a evitar que es produeixi aquesta trista notícia

Cada dilluns de tres a quatre de la tarda, el centre ocupacional l’Espígol de Cervera du a terme un taller de caninoteràpia, una activitat pensada per a que els usuaris d’aquesta entitat potenciïn la seva autonomia i autoestima a través del contacte amb aquests animals. El taller es practica des del 2016 i dona servei a 17 persones de la Segarra que, dividits en dos grups, alternen setmanalment el seu apropament amb els animals per no estressar-los i aconseguir que la teràpia sigui més propera i personalitzada.

Malgrat l’efectivitat del taller i l’alegria que genera entre els usuaris, aquest corre el risc de desaparèixer. I es que entre l’ampli ventall de serveis que ofereix l’entitat, alguns requereixen una mínima despesa com el cas de la caninoteràpia que necessita 1100 euros anuals per mantindre’s. Per evitar aquesta trista notícia, l’Associació per la Igualtat "La Segarrenca" destinarà els beneficis de l’escala en hi fi "Vals un Potosí" a aquesta causa solidària, que es celebrarà el 7 de juliol a la Universitat de Cervera.

El Centre Ocupacional l’Espígol pertany a la Fundació Alba i és l’única entitat de la Segarra que oferix serveis d’inclusió social. Des de la Fundació fan una crida a la col·laboració ciutadana i lluiten per establir un segon centre a Guissona.

Albert Morales