Cervera es desperta empaperada de cartells amb el rostre de Franco

18/07/2017

Es tracta d’una iniciativa per denunciar l’herència franquista en la política actual i per donar suport al referèndum de l’1 d’octubre

Cervera s’ha despertat, aquest dimarts 18 de juliol, empaperada de cartells franquistes on s’hi pot veure la cara del dictador, acompanyada de la frase “No votes, el 1 d’octubre No a la República”. Contràriament al que sembla, la campanya és una iniciativa del col·lectiu d’esquerra  “La República des de baix” que, aprofitant el 81é aniversari de l’alçament de les tropes franquistes i de l’inici de la Guerra Civil, vol denunciar l’herència franquista de la política actual. 

Les accions d’aquest col·lectiu  es succeiran fins l’1 d’octubre, tan per incentivar a la ciutadania a participar en el referèndum que es celebrarà aquell dia, com per manifestar-se a favor de les urnes i de la democràcia. 

A part de Cervera,  Lleida i Balaguer també s’han sumat a aquesta iniciativa que s’està duent a terme a diferents punts de Catalunya. L’acció es complementa amb l’encartellament d’unes bandes roses sobre la cara de Franco amb la frase ”República des de baix”.

Albert Morales