Cervera homenatja als millors esportistes lleidatans del 2017

11/10/2018

Com a novetat d’enguany es van incloure diverses mencions especials com foren el guardó de millor esportista masculí i femení, els esportistes revelació o les fites més importants

El Gran Teatre de la Passió de Cervera ha acollit la gala de reconeixement als esportistes, equips i clubs de la província de Lleida que van destacar per sobre dels seus rivals durant l’any 2017. La celebració, que compta amb catorze anys d’existència, ha reconegut un total de dotze equips, dos clubs, i cent quaranta nou esportistes individuals, 93 en categoria masculina i 56 en la femenina. L’acte, presidit pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, el Delegat del Govern, Ramón Farré, el Representant Territorial de Lleida, Joan Segura, i l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, s’ha presentat amb una important novetat, com són les mencions especials a alguns dels presents en aquesta cerimònia.

Dos d’aquests nous premis, han guardonat al millor esportista masculí i femení de la passada campanya, uns reconeixements que han anat a parar respectivament a les mans del cerverí Marc Márquez, i de la nedadora Paula Juste.

Tot i la seva absència la jugadora de pàdel Laia Bonilla ha estat reconeguda com la millor esportista jove promesa de 2017, un premi que en categoria masculina ha guardonat a l’atleta Aleix Porras.

Els reconeixements especials han premiat també als millors esportistes lleidatans amb altres capacitats. L’esquiador Pol Puiggener, que no ha pogut assistir a la gala, ha tingut l’honor d’endur-se aquesta menció especial en categoria masculina mentre que la gimnasta Marta Jové ho ha fet en categoria femenina.

La catorzena edició dels reconeixement als millor esportistes lleidatans ha distingit algunes de les fites esportives més destacades de la passada temporada, entre aquestes, l’ascens del Club Hoquei Vila-Sana a l’OK lliga femenina; una efemèride encara ben present per l’entrenador de l’equip del Pla d’Urgell, Jordi Capdevila.

En el mateix apartat de reconeixements que l’equip de hoquei Vila-Sana, també s’ha premiat a l’equip femení de l’AEM, i es que l’any passat les noies entrenades per Gerard Español van guanyar una lliga on gairebé tots els seus futbolistes eren de gènere masculí.

Acabada l’entrega de premis, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha mostrat el seu acontentament amb el transcurs i les novetats de la gala i ha fet balanç del bon moment pel que passen les diferents disciplines esportives de la província de Lleida.

Aquest reconeixement als esportistes, club i equips de Lleida s’havia de celebrar entre maig i abril però es va veure obligat a ajornar-se degut a l’aplicació de l’article 155. Durant la cerimònia s’ ha ofert un espectacle de música i dansa a càrrec dels alumnes d’INEF de la Universitat de Lleida i ha finalitzat amb la tradicional foto de família que ha omplert l’escenari del Gran Teatre del millor talent present i futur de la província.

Albert Morales