Cervera recuperarà l'antiga carretera de Guissona

30/12/2016

La Generalitat destinarà més d'1,5 milions d'euros per finançar aquesta obra i per cobrir la rehabilitació de la façana de la Universitat

La Generalitat de Catalunya destinarà aquest 2017 més d’1,5 milions d’euros en la millora de dues infraestructures públiques de Cervera. Es tracta de la recuperació de la entrada a Cervera a través de l’antiga carretera de Guissona i de les feines de manteniment i rehabilitació d’una de les façanes de la Universitat.

Pel que fa a la recuperació de l’antiga carretera de Guissona, la Generalitat hi destinarà 1.300.000 €, que inclouran les feines de rehabilitació d’un tram encara existent i la construcció d’un segon tram que enllaçarà aquesta nova carretera amb la principal rotonda d’entrada i sortida a Cervera. Amb aquesta intervenció es recuperarà aquest antic accés a la ciutat i es descongestionarà el flux de transit al passeig Francesc Macià. 

Respecte les obres de manteniment d’una de les façanes de la Universitat, la Paeria de Cervera ha aconseguit, després de vàries negociacions, que la Generalitat cobreixi el 100% de la intervenció que té un cost de 240.000 €. La intervenció afectarà a l’ala del C/Canceller Dou i consistirà en la millora de l’arrebossat d’aquest lateral de la Universitat i en la reparació dels elements de pedra que s’hi desprenen. 

Totes dues intervencions iniciaran els processos de licitació durant el primer semestre de 2017 i es preveu que a finals d’anys totes dues estiguin finalitzades.