Comença la temporada de reg del Segarra-Garrigues

15/03/2017

La comunitat de regants del Canal Segarra Garrigues decidirà aquest mes si mantenen el preu de l'aigua, que porta 3 anys igual, o si hi introdueixen variacions

Les finques incloses al Canal Segarra Garrigues, com aquesta d'ametllers de Sarroca de Lleida, han iniciat la campanya de reg oficialment aquesta setmana. Fins ara, només es podia accedir a l'aigua sota demanda. De tota manera, amb les pluges d'aquest hivern, els camps arriben ben servits i, de fet, la campanya de reg està garantida només començar perquè els embassaments estan plens.
El que no està clar és si el preu de l'aigua es mantindrà enguany per quarta campanya consecutiva. Ara mateix, els regants paguen el metre cúbic a gairebé 10 cèntims. Però a aquesta tarifa cal incloure el cànon fixe per hectàrea, que depèn del volum anual que es gasta, i que se situa entre 87 i 186 euros per hectàrea. Aquest preu és precisament el que alguns pagesos reclamen modificar i adequar a les necessitats reals de cada conreu.

Una altra de les limitacions amb què es troben els regants actualment és el cost de les instal·lacions per regar. I és que hi ha ajuts públics per portar l'aigua fins a les finques, però no per implantar el sistema de reg.

Enguany, la comunitat de regants del Canal té previst incorporar 2.300 noves hectàrees de regadiu a la zona de Castelldans, Verdú, Guissona i també d'Aspa, que s'afegiran a les 15.000 ja existents.
Lleida TV