Demanen 16,5 anys de presó a un lladre multireincident per 7 robatoris en 12 hores a Ponent el febrer de 2020

12/04/2021

La tarda del 21 de febrer de 2020 els Mossos van rebre diverses alertes per incidents ocorreguts a la població de Guissona

La Fiscalia demana 16,5 anys de presó a un lladre multireincident per 7 de robatoris comesos en només 12 hores a Ponent el febrer de 2020. Dos d'ells van ser en grau de temptativa ja que no va aconseguir endur-se els vehicles tot i intimidar els propietaris amb una pistola. En dos més, es va endur un ciclomotor i una furgoneta i en els altres tres, va encastar la furgoneta robada en botigues, a les quals va causar danys tot i que no es va endur res. L'acusat està relacionat amb més robatoris, per alguns dels quals ja ha estat condemnat i d'altres que estan pendents de jutjar-se. L'home, de 39 anys i veí d'Alcarràs, es va escapar d'un vehicle policial després de ser detingut. El judici es farà a l'Audiència de Lleida el dies 21 i 22 d'abril.

Els Mossos d'Esquadra van detenir la nit del 28 de febrer de 2020 un home -l'ara acusat- que la matinada del dia 27 s'havia escapat d'un cotxe patrulla a Lleida després de trencar el vidre del vehicle amb el cap. Els fets van passar quan era traslladat pels Mossos, que poc abans l'havien arrestat per robar en un bar de l'avinguda de les Garrigues de Lleida. La policia va recuperar a l'edifici del domicili del detingut la caixa enregistradora que havia sostret a l'establiment.

Aquests fets, però, no es jutjaran la setmana que ve a l'Audiència. Tampoc el presumpte robatori amb força en un taller de vehicles de l'avinguda Rovira Roure de Lleida del 24 de febrer. El lladre es va emportar un tot terreny de l'interior, amb què posteriorment hauria realitzat dos encastaments en una perruqueria i en un bar d'Alcarràs. L'home va aconseguir entrar a l'interior dels establiments per sostreure diferents objectes. El vehicle va aparèixer molt malmès estacionat a l'avinguda Onze de Setembre de la capital del Segrià. L'acusat està investigat per tots ells però el 21 i el 22 d'abril serà jutjat per 7 robatoris, 2 dels quals en grau de temptativa comesos entre el 21 i el 22 de febrer de 2020.

Fets que es jutjaran el 21 i 22 d'abril a l'Audiència
La tarda del 21 de febrer de 2020 els Mossos van rebre diverses alertes per incidents ocorreguts a la població de Guissona (Segarra). En concret, es van produir dues temptatives de robatori amb intimidació al voltant del carrer dels Llacs de localitat. En ambdós casos un home va amenaçar les persones amb una pistola amb la intenció de sostreure'ls el vehicle tot i que, finalment, no ho va aconseguir.

Posteriorment, es va produir el robatori d'una motocicleta al carrer Sant Sebastià, que va ser recuperada unes hores més tard, i també va sostreure una furgoneta del carrer Seminari de la mateixa població de la Segarra. Aquest vehicle va ser trobat calcinat l'endemà al matí, al carrer Ton Sirera de Lleida.

Els investigadors van esbrinar que el vehicle sostret l'havien utilitzat en tres temptatives de robatori per encastament ocorreguts aquella mateixa nit en un restaurant dels Alamús (Segrià), una barberia d'Alcarràs (Segrià) i en una joieria de l'Avinguda de les Garrigues de Lleida. En els tres casos, va causar danys en els establiments però l'assaltant no van aconseguir consumar els robatoris.

A més dels 16,5 anys de presó que li demana la fiscalia, ja que li aplica l'agreujant de reincidència, el ministeri públic sol·licita que se li imposi una multa de 4.320 euros i que indemnitzi amb 8.000 euros els propietaris de la joieria de Lleida. També demana que indemnitzi tres companyies d'assegurances que es van fer càrrec de despeses derivades dels altres robatoris en la quantitat que determini la sentència.
ACN