Diversitat cultural i tradicions d'arreu del món a Cervera

23/02/2018

És el dotzè any que l’INS La Segarra celebra les Jornades Interculturals, on es treballen les diferents nacionalitats del alumnes mitjançant tot tipus de tallers

L’Institut La Segarra, a Cervera, ha celebrat aquests dies les Jornades Interculturals, uns tallers fortament arrelats a aquest centre educatiu que es duen a terme des de fa 12 anys amb l’objectiu de potenciar la diversitat cultural i treballar les costums i tradicions de les diferents nacionalitats dels alumnes de l’institut. Enguany, sota el lema «Cultura de Cultures» s’han fet vàries activitats on hi han participat tan els alumnes com els seus familiars a través de l’estudi dels plats típics de cada país, els balls, la música o la vestimenta.

Una de les activitats centrals de les Jornades ha estat el taller de música africana, impartit pel director de l’Orquestra Africa de Barcelona, Ignasi Coromina i què ha permès als alumnes, endinsar-se en els ritmes més tribals mitjançant tot tipus d’instruments.

Algunes de les temàtiques treballades en els 12 anys de les Jornades Culturals de l’Institut La Segarra han estat el paper de la dona en la societat, els mitjans de comunicació, la pobresa o l’educació.

Albert Morales