El Consell d’alcaldes i alcaldesses de la Segarra investeix presidenta Imma Secanell

27/09/2023

La sessió constitutiva també ha servit per crear les comissions de treball i la periodicitat de les sessions, entre altres

El Consell d’alcaldes i alcaldesses de la Segarra ha celebrat la seva sessió de constitució, en la qual s’ha investit l’alcaldessa de Tarroja de Segarra, Imma Secanell, com a presidenta de l’ens, mentre que l’alcalde de Ribera d’Ondara, Francesc Sabanés, ha estat investit vicepresident. La sessió ha servit per establir la periodicitat de les reunions, la creació de comissions de treball amb les seves funcions i composició, i la designació de representants del Consell d’alcaldes i alcaldesses en els diferents òrgans i ens dependents del Consell Comarcal de la Segarra. Els diferents integrants del nou Consell d’alcaldes i alcaldesses es proposen posar en valor aquest òrgan com una eina de debat en la qual es puguin tractar les preocupacions de la comarca.

La sessió també ha servit per crear dues comissions de treball. D’una banda, la Comissió de Municipis de Muntanya, formada pels alcaldes i alcaldesses de Montornès de Segarra, Montoliu de Segarra, Talavera, Ribera d’Ondara, Estaràs i Sant Guim de Freixenet, i que tindrà l’alcalde de Talavera, Ramon Trullols, com a representant, i l’alcalde de Montornès de Segarra, Dionís Oña, com a suplent.

De l’altra, la Comissió de Seguiment del Pla d’Ordenació Plurimunicipal, formada pels alcaldes i alcaldesses de municipis inclosos en el Pla d’Ordenació Plurimunicipal vigent que va promoure el Consell Comarcal de la Segarra, i que són Massoteres, les Oluges, Sant Guim de la Plana, els Plans de Sió, Montornès de Segarra, Granyena de Segarra i Talavera. En aquest sentit, el representant és Dionís Oña, alcalde de Montornès de Segarra i el suplent és Ramon Martí, alcalde de Massoteres. Aquestes comissions tindran les seves funcions i composició definides i treballaran en coordinació amb el president del Consell d’alcaldes i alcaldesses.

Presència als òrgans dependents del Consell Comarcal
En la sessió, s'ha proposat la designació de representants en l’Entitat Pública Empresarial Local Gestió d’Aigües de la Segarra i en el Consell de Participació de Serveis Socials, amb l’objectiu de garantir la representació i participació adequada en aquests òrgans. En aquest sentit, l’alcaldessa de Tarroja, Imma Secanell, serà la representant del Consell d’alcaldes i alcaldesses en l’Entitat Pública Empresarial Local Gestió d’Aigües de la Segarra, mentre que l’alcalde de Ribera d’Ondara, Francesc Sabanés, serà el suplent. Pel que fa al Consell de Participació de Serveis Socials, hi haurà l’alcaldessa de Sanaüja, Maria Casoliva, i l’alcalde de Ribera d’Ondara, Francesc Sabanés, en representació dels municipis més petits, mentre que l’alcalde de Cervera, Jan Pomés, i l’alcalde de Guissona, Jaume Ars, en representació dels municipis més grans.

Així mateix, s'ha establert la periodicitat de les sessions ordinàries del Consell d’alcaldes i alcaldesses, que se celebraran cada dos mesos, preferentment els dimecres a les 19.00 hores. Amb aquestes decisions, el Consell d’alcaldes i alcaldesses de la Segarra inicia la seva tasca amb un marc organitzatiu clar i definit, amb l’objectiu de treballar de manera coordinada i efectiva en benefici de la comarca de la Segarra.

Ple del Consell Comarcal, aquest dimecres
Igualment, aquest dimecres al vespre, el Consell Comarcal de la Segarra celebra el primer Ple Ordinari del mandat, després de la celebració del cartipàs. Està previst que la sessió debati un únic punt, consistent en l’aprovació inicial d’una modificació de crèdit que servirà previsiblement per incorporar a la seu del Consell una màquina de climatització per aerotèrmia, atès que el sistema de climatització d’una part de l’edifici està espatllat, amb la qual cosa es considera necessari posar-hi solució de cara a l’arribada de l’hivern. El cost és de 246.309,66 euros, que s’obtindran del romanent de tresoreria per a despeses generals.
InfoLleida