El subdelegat del Govern visita la torre del castell de Lloberola

26/04/2021

Biosca vol optar a futures convocatòries de l'1,5% Cultural

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha visitat la torre del castell de Lloberola acompanyat de l'alcalde de Biosca, Josep Puig, per conèixer amb detall les intervencions de rehabilitació i conservació que s'han dut a terme fins ara i les actuacions pendents en una de les edificacions més antigues de la comarca de la Segarra i un dels castells preromànics més notables de Catalunya.

L'alcalde de Biosca ha manifestat la voluntat del consistori d'optar a properes convocatòries del programa de l’1,5% Cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), destinat a la rehabilitació, conservació i millora del patrimoni històric nacional.

Per la seva part, Crespín s'ha referit al programa de l'1,5% Cultura com a “una de les eines que el Govern d’Espanya posa a l’abast d’ajuntaments per optar a fons econòmics destinats a la recuperació i conservació del patrimoni històric dels municipis” i ha destacat que “aquestes intervencions acostumen a tenir un doble objectiu ja que a més a més de contribuir en la rehabilitació d’aquest patrimoni, les millores es converteixen en un element dinamitzador per als municipis”.

S'ha de recordar que el passat mes de febrer l'Ajuntament de Biosca va iniciar obres de la tercera fase de consolidació de l'estructura de la torre medieval per evitar despreniments. L'actuació comptava amb un pressupost de 36.800 euros.

 

Redacció - SEGRE / Foto: Subdelegació del Govern