Els 40 anys de l’Aquelarre, recollits en el documental del cerverí Miquel Camacho

16/08/2018

El testimoni de persones implicades amb la festa narra com aquesta ha evolucionat en tot aquest temps

En els seus 40 anys de vida, l’Aquelarre de Cervera s’ha convertit en la festa de referència del foc i la música a les Terres de Lleida. Ara, la trajectòria d’aquest gran esdeveniment es pot veure en el documental que el cerverí Miquel Camacho ha elaborat. En ell es reflecteix a través del testimoni d’una vintena de  persones relacionades amb l’Aquelarre com aquest esdeveniment que va començar al Carreró de les Bruixes, amb poc més d’un centenar de participants, ha esdevingut una festa que ocupa tot el centre de la ciutat amb més de 30.000 persones.

Per elaborar el documental ha estat clau la recuperació de material audiovisual històric de les primeres edicions de la festa, una feina de recerca que ha comptat amb el suport del Museu de Cervera i també de diferents particulars de la capital de la Segarra que han aportat els seus arxius particulars.  

El documental es podrà veure aquest dijous a les 22.25h al Canal 33. A més, el 26 d’agost es projectarà al Paranimf de la Universitat de Cervera, en un dels actes de la Fira del Gran Boc i comptarà amb la presència del seu autor.  

Francesc García