Els Playmobil s'estrenen a Cervera amb la nova fira

05/12/2021

L'edifici modernista del Sindicat acull mitja dotzena de diorames i expositors

La Paeria de Cervera ha organitzat, aprofitant el pont festiu, la primera Fira de Playmobil a l’històric edifici modernista del Sindicat. La sala d’actes acull, des d’ahir dissabte i fins avui diumenge, mitja dotzena de diorames i un espai per a expositors i comerços d’aquesta marca. Així mateix, a la plaça del Sindicat s’han instal·lat food trucks i inflables per al públic infantil.

Segons el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé, la fira s’ha disposat en aquest espai històric per donar-lo a conèixer als participants i fer d’aquesta manera més atractiva la visita combinant patrimoni i joc. Augé ha comentat també que la fira ja ha rebut més de 400 escolars, que s’han organitzat en grups per evitar grans aglomeracions en aquest espai d’uns 200 metres quadrats.

Aquesta és la primera vegada que s’organitza una Fira de Playmobil a la capital de la Segarra que pretén, segons l’edil, aconseguir ser un punt de trobada de col·leccionistes d’aquestes figures.

La Fira de Playmobil es complementa amb el Mercat de Nadal, que se celebra aquest diumenge a la plaça Major amb una dotzena de paradistes. Segons Augé, la iniciativa pretén impulsar el comerç de proximitat i els productes nadalencs amb una oferta paral·lela d’activitats per a tots els públics com és una gimcana organitzada pels comerços del centre històric, una cantada de nadales a càrrec de la Coral Lacetània i una exposició de manualitats a l’espai cultural de Sant Joan Degollat al mateix carrer Major.

Xavier Santesmasses (SEGRE)