Els regidors de Joventut a la Segarra s'acomiaden del 2016 fent balanç de les polítiques de joventut a la comarca

20/12/2016

Es va treballar sobre problemàtiques com l’abandó i la desvinculació dels joves al seu lloc d’origen, l’increment de l’atur i la detecció de conductes de risc

L’Oficina Jove de la Segarra projecta la Taula Comarcal de Joventut a la Segarra per analitzar, com cada any, les accions i activitats que s’han projectat a la comarca a través de l’Oficina Jove i els ajuntaments de la comarca. 

A través d’una dinàmica participativa es va fer balanç de les problemàtiques més presents a la comarca, com per exemple, l’abandó i la desvinculació dels joves al seu lloc d’origen, l’increment de l’atur i la detecció de conductes de risc. Es va treballar sobre aquestes problemàtiques presentant accions per combatre-les. Accions com per exemple, fer més difusió dels programes d’ocupació i emprenedoria de la Generalitat de Catalunya i que s’impulsen a través de l’Oficina Jove . 

La trobada va comptar amb la Coordinadora Territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas, que va explicar el Pla d’Actuació Territorial de les Polítiques de Joventut de Catalunya com la novetat de la incorporació al Contracte Programa 2016-2019 de la Generalitat a la propera convocatòria d’ajuts, fet que suposarà que el finançament rebut per a les polítiques de joventut no es gestionarà des de l’ajuntament sinó que des de l’Oficina Joves del Consell Comarcal. 

Aquest 2016 la Segarra ha rebut, comptant tots els municipis de la comarca, una  subvenció per projectes de joventut de més de 37 mil euros, diners que s’ha destinat en accions per a joves als municipis.

A la comarca hi ha un padró juvenil que puja gairebé 900 joves repartits pels 21 municipis.