Guissona acollirà una prova pilot de telefonia 5G

08/08/2021

L’ajuntament de Guissona ha arribat a un acord amb la Generalitat per dur a terme una prova pilot de la tecnologia de telefonia de cinquena generació (5G) en els diferents àmbits de la vida local.

L’alcalde, Jaume Ars, va mantenir una reunió la setmana passada amb Xavier Flores, responsable d’infraestructures de tecnologies de comunicació, per dissenyar a partir del mes de setembre 3 grups de treball.

El primer serà d’àmbit social, en el qual es planteja la gestió a través del 5G d’activitats de la residència geriàtrica com podria ser aplicar-la a cadires de rodes. El segon àmbit és l’empresarial, portant la tecnologia als treballs d’una de les seccions del grup bonÀrea.

El tercer abordarà l’administració municipal, i estudiarà com aplicar el 5G per donar una seguretat més gran als vianants en vies públics davant del repte futur dels vehicles sense conductor.

Segons Ars, seran petits projectes que permetran familiaritzar-se i buscar aplicacions a les noves tecnologies que brinda el 5G. També la capital del Segrià acull projectes per provar aquesta tecnologia de telecomunicacions.

Xavier Santesmasses - SEGRE