Guissona entra a la llista de municipis amb toc de queda

19/08/2021

Els nous criteris establerts per la Generalitat afecten la vila segarrenca

El Govern ha aprovat, en el marc del Procicat, demanar la pròrroga del toc de queda nocturn durant set dies més per contenir la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. La nova resolució modifica els criteris per aplicar-lo i fixa una incidència acumulada en els darrers set dies (IA7) superior a 125 casos per cada 100.000 habitants, en poblacions de més de 5.000 persones. Fins aquesta setmana, el llindar se situava en els 250 casos.

En total, la llista de municipis afectats és de 148, 125 dels quals són per una IA7 superior a 125 casos i els 23 restants perquè es troben envoltats per municipis amb toc de queda. Aquesta mesura afectarà Guissona, que aquesta setmana presentava una IA7 de 233.65, i també el poble de Guarda-si-venes. Les mesures es prorrogaran un cop les hagi aprovat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El Govern va traslladar ahir la sol·licitud al TSJC i es preveu que les mesures entrin en vigor a partir de demà, per un període de set dies. El toc de queda restringirà la mobilitat nocturna entre la una i les sis de la matinada als municipis afectats. El límit de persones a les reunions i el tancament de les activitats a dos quarts d’una de la nit està previst que es mantinguin durant tot l’estiu. Consulta el llistat de municipis afectats aquí.

La Segarra TV - ACN