Guissona inaugura una exposició sobre els seixanta anys de lluita i compromís d'Òmnium Cultural

16/11/2021

Està formada per fotografies i textos que fan un repàs de la història de l'entitat

Aquest dilluns 15 de novembre s’ha inaugurat l’exposició “60 anys de lluita i compromís” a la Biblioteca de Guissona. Aquesta exposició, produïda per Òmnium Cultural per celebrar sis dècades de vida de l’entitat, es podrà visitar fins el dissabte dia 20 de novembre en horari d’obertura de la biblioteca municipal de Guissona.

La mostra està formada per 8 tòtems que per mitjà de fotografies i textos expliquen la història de l’entitat, a més d’un darrer tòtem que presenta la història de la delegació Segarra-Urgell.

Òmnium Cultural nasqué l’any 1961 en un moment històric marcat per la censura i la persecució de la cultura catalana. L’objectiu, en aquell moment, era defensar i promoure la llengua i modernitzar la cultura catalana davant la persecució franquista i, des d’aleshores, ha seguit treballant en la defensa de la llengua i la cultura catalanes, la cohesió social com a eix vertebrador de la societat i els drets i les llibertats de la ciutadania.

Actualment, l’entitat aplega uns 190.000 socis i sòcies, xifra que la converteix en l’associació cívica i cultural més important de Catalunya i de les primeres d’Europa.

L’exposició va estar prèviament a Agramunt del 15 al 29 d’octubre, a Cervera del 30 d’octubre al 15 de novembre, i després de l’estada a Guissona, viatjarà a Bellpuig del 21 al 30 de novembre i de l’1 al 15 de desembre a Tàrrega.

InfoLleida