II jornades de Biblioteca Escolar i Biblioteca pública de la Segarra

22/06/2017

Com fomentar la lectura entre els alumnes de forma innovadora? Quin model de biblioteca escolar es vol a la Segarra?

La biblioteca de Cervera ha acollit les II jornades de Biblioteca Escolar i Biblioteca pública de la Segarra. Es tracta d’una iniciativa nascuda al 2015 que esdevé un  punt de trobada entre els professionals que treballen a les biblioteques dels centres docents i també a les públiques amb l’objectiu de debatre quin model de biblioteca escolar hi ha d’haver a la comarca. Al llarg del matí els 40 docents presents a la jornada han participat en diverses activitats per aprendre noves formules per motivar els alumnes a llegir.   

La jornada ha començat amb una ponència de Jaume Centelles, un professor jubilat, que ha animat als mestres a confiar en els llibres com a transmissors de coneixements i aconseguir que els alumnes gaudeixin amb la lectura. 

Els actes s’han succeït amb dos tallers pràctics. El primer, de lectura en veu alta, impartit per la narradora i actriu Jordina Biosca que l’ha acompanyat  amb activitats físiques. El segon taller ha estat un laboratori de lectura, impartit per Marta Roig.

Les Jornades de Biblioteca Escolar i Biblioteca pública de la Segarra es celebren cada dos anys i sempre es treballa un àmbit diferent de la lectura.

Albert Morales