Intervenen 50 paranys per caçar furtivament a la Segarra

08/04/2017

Els Agents Rurals van recollir vuit guineus mortes i una de viva que van poder alliberar allà mateix

Els Agents Rurals van interceptar divendres passat 2 persones que havien col·locat més de 40 paranys il·legals de caça (llaços no selectius) dins l’Espai d’Interès Natural de la Vall del Llobregós i en una Àrea Privada de Caça al terme municipal de Torrefeta i Florejacs (Segarra).

En l’escorcoll del vehicle es va trobar 10 paranys més i altres elements utilitzats per la captura i la repoblació. L’objectiu dels llaços era capturar depredadors que podien eliminar les espècies cinegètiques de la zona, tot i que en no ser selectiu el mètode hi podien quedar atrapats altres animals protegits i domèstics. Els Agents van recollir vuit guineus mortes i una de viva que van poder alliberar allà mateix.

Les dos persones interceptades són el titular i el gestor de l’Àrea de Caça, i també un altre soci que participava en els fets. Davant de la confirmació que havien alliberat conills, també es va fer una denúncia per l’alliberament d'espècies cinegètiques sense autorització i sense la guia de transport sanitari corresponent.

A més de l’elevat nombre de paranys, la seva distribució en els principals passos per on transita la fauna que hi habita i la metodologia emprada (col·locació de la trampa) indiquen que presumptament es coneixia perfectament com es podia aconseguir la màxima efectivitat amb aquest tipus de trampes, amb l’afegit que el mètode “conduïa” la fauna cap a la trampa.

L’ús d’aquest tipus de paranys massius i no selectius està tipificat com un delicte contra el medi ambient al Codi penal i pot comportar penes de fins a 2 anys de presó per als autors, i també la suspensió de les activitats a l’àrea de caça afectada.
Infolleida